woensdag 9 juli 2014

Zwerfkei van meer dan 2 ton geborgen!

Op woensdag 8 juli ontvingen wij een melding betreffende een zwerfkei, waargenomen op een droog gevallen zandplaat achter de Inschot 1 (Waddenzee). 
We zijn daarop uitgevaren met ons kraanschip de BDS Transporter en ter plaatse begonnen de meer dan 2 ton wegende kei uit te graven. Door het slechte weer moesten de werkzaamheden woensdag worden gestaakt, maar donderdag is de kei, na te zijn voorzien van hijsogen, naar Harlingen gehaald.
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 

donderdag 3 juli 2014

Tall Ship races Harlingen



Een prachtig gezicht in de Harlinger havens, al die inkomende zeilschepen die deelnemen aan de Tall Ship races 2014. Veel mensen op de been, een gezellige drukte met mooi weer!

Het Russische zeilschip "Mir" ligt afgemeerd bij ons voor de kade.
Het schip is gebouwd in 1987 op de scheepswerf van Gdansk in Polen. Het schip wordt gebruikt voor zeiltrainingen door de staatshogeschool voor zee-ingenieurs in Sint Petersburg. Daarnaast wordt het ingezet voor opleidingen in de maritieme wetenschappen en oceanografie.

De Mir staat bekend als een van de snelste windjammers in haar klasse en heeft vele overwinningen op haar naam staan. De Mir is uitgerust met een volledige ziekenzaal, met chirurg. Het schip heeft geen lieren of winches aan boord, er wordt dus traditioneel gezeild.

Hieronder een aantal foto's van het aanmeren van de Mir, waarbij de BDS-medewerkers hebben geassisteerd.